Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Flertovanje sa ženama i devojkama Flertovanje je ponašanje kad te neko seksualno privlači, ali više razigrano nego sa ozbiljnim namerama. Može biti dobar način da nekome pokažeš da te seksualno privlači, ali nije prikladan način za sklapanje prijateljstava. Ako te neko seksualno privlači, napred- flertuj, ali imaj na umu da preterano flertovanje može biti zamorno, posebno onima kojima je flertovanje suviše nametljivo. Ne rizikuj da izgubiš osobu koja ti je draga flertujući neprimereno, previše ili da ignorišeš njeno neraspoloženje.

Flertovanje preko SMS-a ili chat-a

1. Biraj reči koje nisu suviše nametljive. Budi učtiv i pun poštovanja prema drugoj osobi, pokazujući da želiš da je bolje upoznaš. Evo nekih načina da započneš učtivu konverzaciju bez da se čini da ideš predaleko: – ipak zapamti da to nije obično ćaskanje već pokušavaš da joj pokažeš da ti se sviđa.

 • „Hej, ćao! Kako si?“ Ako misliš da će shvatiti značenje, reci to u stilu Džoija iz serije „Prijatelji“- „Pa kako si mi ti?“. To je takav kliše da je sigurna šala sa bilo kim ko je shvata a voli da flertuje.
 • „Vreme danas je bilo …, zar ne? Drago mi je da sam se odgovarajuće obukao.“
 • „Čuo sam za tvoj uspeh (na poslu/faksu/nekom sportu itd.) ove nedelje. Bravo i čestitam!“

2. Budi manje otvoren. Ne pričaj samo o sebi. Teme treba da su takve da vas oboje interesuju. Diskutuj o stvarima koje će podstaći tvoju partnerku da takođe počne da priča.

 • Postavljaj uopštena flertujuća pitanja. Ovo znači da ne pitaš ništa previše lično i zadiruće. Na samom početku, tvojoj simpatiji bi moglo biti zamorno da odgovara na pitanja na suviše ličnom nivou. Čak bi mogla ugasiti chat ili spustiti slušalicu. Ponašaj se polako i smireno. Nema potrebe da žuriš.
 • Ako ti je teško da nađeš bilo koju temu za pričanje, podstakni partnerku suptilnim pitanjima da počne da priča. Primeri prigodnih stvari koje možeš pitati uključuju i:
 • „Pa, kakav ti je bio dan?“
 • „Koji su ti omiljeni hobiji?“
 • Kada osetiš da je partnerka srećna što odgovara na tvoja pitanja, postavi još pitanja. Što više tvoja partnerka pruža informacije otvoreno, ovo otvara priliku da postanete malo intimniji.

3. Izbegavaj previše komplimenata. Komplimenti su važan deo priznavanja dobrih strana simpatije, ali može se preterati sa tim. Preterivanje može nagnati tvoju simpatiju da pomisli da možda lažeš ili jednostavno govoriš stvari da bi joj se svideo. Takođe može izazvati da ne veruje u tvoju iskrenost, što će smanjiti šanse da joj se svidiš. Neka komplimenti budu iskreni. Jednostavno reci dobre stvari koje misliš o njoj bez da išta izmišljaš. Evo nekih primera dobrih komplimenata:

 • „Izgledala si neverovatno u toj odeći juče!“
 • „Uzgred, ne moraš da se šminkaš. Prirodno si lepa!“

4. Izbegavaj flertovanje šalama. Kada chatuješ ili pišeš sa telefona, biće teško da tvoj partner shvati da li si ozbiljan ili ne. Ako ti je ipak „izletela“ neka šala, brzo dodaj „samo se šalim J!“

 • Izbegavaj šale na račun njene porodice. Neki ljudi mogu da shvate takve šale vrlo ozbiljno i ne vide ništa smešno u tvojim komentarima.

Flertovanje uživo

1. Fokusiraj se na osobu. Slušaj pažljivo, obuzdaj svoja osećanja i iskreno poželi da upoznaš osobu bolje. Kada si fokusiran na to da saznaš više, manje su šanse da zapadneš u flertovanje iz požude.

2. Kontakt očima. Kontakt očima pokazuje interesovanje, hrabrost da pokažeš svoja osećanja. Pobrini se da radiš to pravilno. Evo nekih dobrih načina da napraviš kontakt očima:

 • Izbegavaj buljenje u njeno telo. To se može smatrati kao „odmeravanje“, što nije ugodno za neke ljude.
 • Odluči kad da pređeš na sledeći korak. Kada si siguran da se sviđaš simpatiji, probaj da namigneš. Ako nisi siguran da je spremna za to, onda ga sačuvaj za kasnije.
 • Ako pričaš sa ostalima, ali ste oboje videli jedno drugo, nasmej se i neobavezno je pogledaj u oči.
 • Izbegavaj da gledaš u oči bez pauze. To je pomalo jezivo! Pokušaj da pričaš normalno, kao što bi sa bilo kojom drugom osobom.

3. Pričaj sa tvojom partnerkom. Koristi svaku šansu da pričaš sa njom. Pohvali je za reakciju, odeću itd. (pogledaj gore za izbegavanje preterivanja u komplimetima). Evo nekih dobrih predloga:

 • Nemoj reći „Izgledaš dobro u toj haljini!“, umesto toga reci „Lepa haljina!“, ili „sviđa mi se tvoja haljina, baš ti lepo stoji!“.
 • „Izvini ako sam previše iskren, ali tvoje oči su tako lepe.“
 • „Dobar potez.“ Ovaj kompliment se koristi kada igrate neku igru (video ili društvenu).
 • „Cenim tvoju tačnost/promišljenost/ljubaznost/velikodušnost, itd. Ulepšala si mi dan.“

4. Započni laganu konverzaciju. Na početku ne mora da bude dugačka i komplikovana da joj ne bi bilo neprijatno. Evo nekih saveta:

 • Nemoj da budeš glavna tema konverzacije. Partner će misliti da si arogantan i pomalo dosadan.
 • Postavljaj pitanja. Kao što je već rečeno, ne budite suviše prisni dok ne saznaš više i dok se oboje ne osećate udobno jedno sa drugim. Dobra pitanja uključuju: „Koji ti je omiljen hobi/boja/sport, itd.?“ Kada ti partnerka odgovori, pokušaj da kažeš „Lepo, i meni se to sviđa!“ ali da ne lažeš. Odgovori na taj način jedino ako se slažeš; to može da te učini neiskrenim što će se otkriti kasnije.
 • Izbegavaj da pričaš o ličnim ili osetljivim stvarima, pogotovo o novcu, veri i politici.

5. Budi jednostavan. U ovoj fazi, nema potrebe da govoriš svojoj simpatiji sve neverovatne stvari koje si radio u životu. Drži konverzaciju sa tvojom partnerkom jednostavnom i kratkom, otkrivajući samo par interesovanja i ključne teme koje su interesantne.

 • Nemoj da nateraš partnerku da misli da trčiš za njom i da si očajan. Neka bude jasno kroz stvari koje pričaš da si zauzeta, interesantna osoba kojoj flertovanje nije glavni cilj u životu!
 • Budi inovativan. Uradi nove stvari da bi flertovao bolje, kao npr. iznenadi svoju simpatiju pojavljivanjem sa kartama za njen omiljeni film ili šou.
 • U početku, izbegavaj svakodnevno pričanje sa partnerkom. To čini stvari svežim i interesantnim. Kontakt svakih par dana na početku veze će održati uzbudnjenje netaknutim.

6. Seti se da flertovanje služi za zabavu. Ne radi se o manipulaciji druge osobe. Nemoj početi da se duriš i vičeš ako tvoja simpatija ne pristane na sastanak. Budi pozitivan i nadji nekog drugog ko te privlači i uzvraća na ljubazan način.