Istovremeni orgazam Muškarci i žene doživljavaju orgazam na drugačije načine, ali to ne znači da ga ne možete doživeti zajednički.

Istovremeni orgazam može biti eksplozivno iskustvo koje ima pravu moć zbližavanja. Ali dok mnogi parovi pokušavaju da dožive nedostižni istovremeni orgazam, nalaze da je mnogo teže nego što su se nadali.

Ženski orgazmi su teški za predvideti. Samo ga doživeti- bez onog dela u isto vreme kad i partner- zahteva delikatni balans tehnike, tajminga, vaše veze sa partnerom toga dana, a ponekad čak nečeg naizgled totalno nepovezanog, kao što je veliki projekat na poslu ili svađa sa najboljim/om prijateljem/icom. Za žene, orgazam je jednako funkcija uma koliko i tela. Plus, važno je zapamtiti da samo jedna trećina žena redovno doživljava orgazam tokom odnosa. Većina drugih stiže do toga kombinacijom drugih tehnika.

Sa svim tim stvarima protiv vas, istovremeni orgazam može se činiti više kao mit nego kao činjenica. Ali postoje načini kako da pojačate zadovoljstvo za oboje. Evo pet načina koji će vam pomoći da dođete do neverovatnog orgazma.

Uzajamna masturbacija

Počnite sa pokušajima da istovremeno dostignete orgazam uzajamnom masturbacijom. Uglavnom najbolje uspeva kad muškarac uskljađuje svoj ritam sa ženinim, pošto muškarci tipično dožive vrhunac dosta ranije i lakše nego žene. Dok napredujete ka fazi vrha zadovoljstva, on može da uspori ili ubrza stimulaciju da bi se uzbuđenje poklopilo sa vašim.

Provodite mnogo vremena u predigri

Jednom kad ste savladali istovremene orgazme masturbacijom, možete koristiti iste veštine tokom odnosa. Vodite računa da ste adekvatno uzbuđeni pre odnosa. Što ste bliži orgazmu pre odnosa, lakše će vam biti da ga dostignete tokom odnosa sa partnerom! Koristite muziku, stimulišuće medije ili bilo šta drugo što vam pomaže da budete raspoloženi.

Izaberite pravu pozu

„Žena od gore“ ili „sa strane“ mogu biti sjajne poze za zajedničke orgazme jer dozvoljavaju da određujete ritam i dobijete mnogo stimulacije klitorisa. Ako osetite da se partner približava vrhuncu pre nego što ste vi spremni, napravite pauzu sa penetracijom i ljuljajte se polako napred-nazad. Tako ćete nastaviti da dobijate stimulaciju koja će vas pripremiti za neverovatan zajednički orgazam.

Povećajte stimulaciju klitorisa

Dodajući malo stimulacije klitorisa tokom seksa, često možete svršiti brže. Vaš partner može koristiti prste ili možete eskperimentisati sa malim vibratorom. Većina „muškarac od nazad“ pozicija funkcioniše jer on može da vas dosegne i da drži vibrator na vašem klitorisu. Standardni vibrator odlično radi jer možete da ga postavite tačno gde želite.

Upražnjavajte oralni seks

Poza 69 ne samo da obezbeđuju intimnost, nego takođe dozvoljava partnerima da istovremeno daju i primaju zadovoljstvo i usklade ritam kako bi zajedno dostigli vrhunac.

Čak i sa ovim savetima, umesto koncentrisanja na to ko kad svršava, pokušajte da dopustite da se vatromet dogodi prirodno. Uživajte u osećajima i iskustvu pružanja zadovoljstva partneru bez očekivanja. Skrenite fokus sa krajnjeg odredišta i jednostavno uživajte u iskustvu intimnosti jedno sa drugim.