Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Ukoliko još uvek niste pronašle vašeg princa na belom konju drage dame, možda nebi trebalo mnogo da brinete zbog toga. Trebalo bi da budete mnogo sretniji zbog toga što bi vas to konačno moglo privesti zdravom razumu, ličnoj finansijskoj nezavisnosti i samoostvarenju. Dok ideja o onom pravom ima dosta pozitivnih strana (kao to da je on pažljiv i osećajan), na kraju krajeva bi mnogo bolje bilo da prestanete da fantazirate i fokusirate vaše životne planove na realnoj osnovi.

1. Razmislite prvo zašto fantazirate o gospodinu savršenom. Kakvu vi predstavu imate o njemu? Za devojke i žene koje su prilično naklonjene romantici, princ na belom konju je idealizovan muškarac koji bi trebao da brišei vaše tabane i reši sve vaše brige, a da ne treba da pominjemo da on pritom mora da bude ekstremno zgodan, zabavan, duhovit, i zaljubljen samo u vas. Da li vam ovo već sada zvuči kao diznijev crtać ili kliše iz nama svima poznatih sapunica? Treba razmisliti koliko je teško bilo kojeg budućeg potencijalno saputnika držati na tako visokom standardu savršenstva, lepog izgleda, i koji će moći da zadovoljava sve vaše želje i potrebe. Treba razmisliti kuda vas to vodi – da li bi ste i dalji ostali toliko nezavisni, finansijski samodovoljni, sposobni da pravite vaše sopstvene odluke i sretni u postizanju svojih sipstvenih ciljeva? Ili bi takav jedan gospodin savršeni prekinuo neke od navedenih stvari važnih za vas lično i zamenuo vašu nezavisnost i odgovornost sa time da budete paženi, sa očekivanjima koja teško da mogu biti dosegnuta u bližoj perspektivi? Morate se potruditi da ubacite značajnu količinu realnosti u to šta za vas gospodin savšeni zaista znači, i to dugoročno uradili.

2. Kreirajte svoj sopstveni izvor radosti i vaše ispunjenosti. Gospodin savršeni nije odgovor za vaš nedostatak želje za životom. Vi ste lično odgovorni za sopstvenu zabavu, važe lične hobije, vaše lično uživanje u životu. Žena koja je sposobna da demonstrira potencijalno partneru da je ona dostigla sve što je planirala u životu i da je sretno samoispunjena je veoma privlačna perspektiva za skladnu vezu zbog toga što se nijedan muškarac neće osetiti lagodno ukoliko oseti da je samo on razlog njenog postojanja. Ukoliko naravno ne želite da živite sa osobom koja bi živela samo za to da vas kontroliše…

3. Prestanite čekati, počnite raditi. Princ na belom konju neće dojahati ispred vaši vrata, pozvoniti na zvono i reći, “Hej! Nisi ništa radila sve ove godine, kako je divno što sam te pronašao ovde!” Osim ukoliko on nije neko ko želi da živi sa jednom lenjom osobom, on neće biti impresioniran ni malo. Neke stvari koje se tiču vaših ličnih želja, a koje bi trebalo da u potpunosti uključuju hvatanje životnih prilika mogu biti:

  • Da li želite da vam se nešto dogodi brzo? Ukoliko je odgovor da, počnite da to planirate po fazama i pustite da se vaši snovi ostvaruju munjevito u pogledu toga gde želite da budete u pojedinim fazama vašeg života. To nije vežba u cementiranju sebe u određenom smeru života, već određeno oživljavanje vaših snova i stvaranje prostora za promene koje su potrebne u tom pravcu.
  • Da li želite da budete totalno posvećena majka? Nema ništa loše u tome ali budite sigurni da je to zaista vaš izbor. Vi i dalje treba da ostanete upotpunjeni, sretni i nezavisni ali u cilju upotpunjavanja vaše nove porodice. Jednostavno sedenje i brojanje dana, nedelja i godina u čekanju da se pojavi gospodin savršeni povećavaju izglede da će vam to ostati jedina opcija umesto da sami nešto preduzmete, nešto što bi uključivalo socijalnu angažovanost kako bi vas to uključilo u socijalnu aktivnost i povećalo vam šanse u pronalaženju gospodina pravog.

4. Uživajte u vašim prijateljstvima. Prijatelji su veoma važan faktor u upotpunjavanju vašeg ličnog života i ljudi koji održavaju redovna prijateljstva mnogo su manje podložni osećanjima usamljenost i odbačenosti. Provođenjem vremena sa vašim prijateljima vi gradite čvrste veze na duge staze, možda čak i za ceo život, sa ljudima koji će uvek biti uz vas, kako u lepim, tako i u lošim momentima. Provođenje vremena u zabavi sa vašim prijateljima slušajući ih i brinuti o njihovim problemima isto koliko i o svojima.

  • Treba takođe znati, gospodina savršenog mnogo više privlače devojke okružene velikim brojem prijatelja. Stoga to bi mogao da bude sudar kao iz snova sa dečkom koji obožava vaše prijatelje od samog starta, a to je veoma retko.
  • Nemojte zapostavljati vaše muške prijatelje. Oni su podjednako važni kao i vaše prijateljice. Ne samo da ćete naučiti mnogo družeći se sa njima, već možete da im slobodno postavljate pitanja koja niste u stanju da postavite svojim prijateljicama. Sva moguća škakljiva pitanja koje možete čuti od vaših prijatelja može vam pomoći da realnije sagledate situaciju povodom vašem gospodina savršenog. Ko zna, možda se vaš princ na belom konju nalazi upravo u nekom od vaših prijatelja.