Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Zašto žene ne vole mamine sinoveŽene uvek vole da čuju kako njihov partner govori o svojoj majci na brižan način pun poštovanja. Zapravo, muškarci koji imaju dobar odnos sa svojom majkom teže da budu puni razumevanja i poštovanja prema ženama, i mi žene to znamo.

Ali muškarac koji govori previse o svojoj majci biće etiketiran kao “mamin sin” u glavi žene. Nije teško shvatiti zašto žene ne vole mamine sinove.

Evo nekih razloga zašto žene ne vole mamine sinove i rešenja kako da muškarac učini srećnom i majku i partnerku.

Žene vole muškarce

Baš kao što muškarci fantaziraju o medicinskim sestrama ili francuskim sobaricama, žene fantaziraju o vatrogascima i policajcima- muškarcima koji označavaju snagu, moć i muževnost.

Ako bi seksi vatrogasac morao da se prvo konsultuje sa majkom svaki put kad se skida pred devojkom, njegov seksipil bi definitivno nestao. Žene generalno vole jake muškarce koji nije lako zastrašiti ili uticati na njih, i to je veliki razlog zašto žene ne vole mamine sinove.

Stvar je u tome što mamini sinovi često ispunjavaju svaku majčinu želju, pogotovo one najnerazumnije- i tu počinju problemi.

Ako muškarac ispunjava svaku majčinu želju, postoje šanse da neće donositi odluke sa partnerkom bez majčinog odobrenja. Dovoljno je teško doneti odluku kao par, tako da će žena retko tolerisati treću osobu koja se meša u vezu sa njenim muškarcem. Kad devojčica ima 12 godina i njen dečko ne može da izađe jer njegova majka ne odobrava, to je ok jer je još uvek dete. Kad taj dečak postane muškarac i njegova majka još uvek vlada njegovim životom, većina žena to neće razumeti.

Žene žele da budu broj 1

Ako žena deli krevet sa muškarcem, verovatno se neće zadovoljiti time da bude druga u njegovom životu.

Normalno je i očekivano da muškarac počasti majku na njen rođendan ili povodom bilo koje druge proslave. Ali ako muškarac uvek stvalja svoju majku na mesto pre devojke, bez obzira na priliku, velike su šanse da ga devojka na kraju prezre i ostavi. Glavni razlog zašto žene ne vole mamine sinove je taj da takmičenje sa ženom koja ga je rodila jednostavno nije opcija.

Kad je svekrva suviše umešana, žena može da se oseti kao da ne radi dobar posao u usrećavanju svog muškarca jer on još uvek ima drugu „ženu“. Žene vole da znaju da usrećuju svog muškarca. Ne žele da čuju da ne znaju da kuvaju ili rade druge stvari dobro kao majka njihovog muškarca.

Imamo još razloga zašto žene ne vole mamine sinove…

Tvoja žena nije tvoja sluškinja

U 21 veku, sve više parova deli kućne poslove kao što je pranje veša, kuvanje i čišćenje. Iako žene ne očekuju da svi muškarci budu kuvari ili čistunci, očekuju da im pomognu. Problem je što je mamin sin navikao da mu mama kuva obroke ili pere veš.

Istina je da neke majke treba kriviti za ispunjenje svake sinove potrebe, ali na nesreću žene ne vole da se zabavljaju sa muškarcima kojima treba služiti i koji ne znaju da se brinu o sebi.

Mamini sinovi su toliko navikli da su tretirani sa bezuslovnom ljubavlju da retko misle da su pogrešili. Iako tvoja mama više ne kritikuje način na koji se oblačiš, jedeš, pričaš ili se ponašaš, to ne znači obavezno da si savršen i da ne treba da poradiš na manirima i menjanju navika. Na primer, tvoja majka možda insistira da se opustiš za stolom dok ona sklanja sudove, ali tvoja devojka možda nije tako rada da ih sklanja sama.

Bez privatnosti

Još jedna stvar koju žene ne vole kod maminih sinova je činjenica da nekad naprave grešku pa kažu svojim majkama oređene privatne stvari. Uostalom, nijedna žena ne želi da se zabavlja sa Rejem iz Svi vole Rejmonda. Često, žene očekuju da muškarci imaju poteškoće u pričanju o intimnim stvarima, pa kad žena sazna da je njen muškarac pričao sa svojom majkom o njihovim problemima, oseća se izdanom.

Jedna moja prijateljica je dobila fini veš na poklon od svekrve. Pomislila je da je to fin gest dok svekrva nije dodala „Nemoj kupovati običan pamučni veš. Milan ga ne voli“.

Osetila se poniženom činjenicom da njen dečko deli tako intimne detalje o njoj sa svojom majkom i povređenom jer nije izneo problem direktno njoj.

Možda ne pričaš sa majkom o vešu svoje devojke, ali postoje neke stvari koje želiš da zadržiš između tebe i tvoje partnerke.

Naravno, muškarca nikad ne treba pitati da bira između žene koja ga je odgajila i žene koja spava sa njim. Na sreću, ako si proklet sindromom maminog sina, uvek postoji način da pokažeš jednaku ljubav i poštovanje prema partnerki i majci.

Nauči da se suprotstaviš majci…

Suprotstavi se majci

Prva stvar koju muškarac može da uradi da izbegne etiketu maminog sina je nov odnos sa majkom kao odrastao čovek. Ako su te ikad zvali mamin sin, postoji šansa da ti je majka napadna i da treba da naučiš kako da joj kažeš ne.

Možda je svetica, ali to ne znači da može da bude nerazumna i manipulativna. Tvoja majka već zna da je voliš i da bi uradio sve za nju, i baš to je problem. Zna da ne umeš da kažeš „ne“.

Zato ponekad, čak iako pokušava da te uceni suzama, stavi majci do znanja koliko je tvoja devojka dobra prema tebi i koliko je važno što je deo tvog života.

Ok je da kažeš mami da se raduješ romantičnom vikendu koji si isplanirao za sebe i devojku. Takođe je ok da joj kažeš da ne mora da vam pravi sendviče za put.

Seti se svoje devojke

Ovo je najvažnija tačka da bi održao dobru vezu sa devojkom: svaki put kad otkažeš planove sa svojom devojkom radi majke, pobrini se da ispraviš situaciju kasnije (ako bude tog kasnije).

Nikad ne dozvoli da tvoja devojka oseti da je na drugom mestu i da tvoja majka uvek ima poslednju reč. Ako tvoja devojka prisustvuje tvom popuštanju majčinim nerazumnim zahtevima, pobrini se da takođe pristustvuje kad kažeš “ne” majci.

Ne budi mamin sin

Ako si mamin sin, postoje šanse da tvoja majka misli da nijedna druga žena nikad neće biti dovoljno dobra za tebe. Pa kad ti majka kaže da ti neće slomiti srce ali tvoja partnerka hoće, seti se da ako jednako voliš i poštuješ obe žene u svom životu, tvoja partnerka će uvek želeti da se igra medicinske sestre sa tobom, a tvoja majka nikad neće prestati da ti pravi kolače.