Budite bezbedni

Budite bezbedni na online dejting sajtuSajt UpoznavanjeSrbija.com teži da Vam pruži sigurno okruženje u kojem pretražujete oglase tražeći prijatelja, partnera ili svog životnog saputnika.

Moderatori sajta UpoznavanjeSrbija.com aktivno pregledavaju svaki oglas objavljen na našoj web stranici sprečavajući postavljanje neprikladnih oglasa i fotografija.

Međutim, kako bismo osigurali Vašu sigurnost i privatnost, ograničeni smo na radnje koje su pod našom kontrolom. Stoga je neophodno preduzeti jednostavne mere predostrožnosti za Vašu privatnost i za sigurno korišćenje ovog sajta.

Evo nekoliko jednostavnih smernica koje možete slediti kako biste zaštitili svoju privatnost:

Čuvajte svoju anonimnost
Naš sistem anonimnog kontakta sa drugim korisnicima i pretraživanja oglasa osigurava da Vaš identitet bude zaštićen. Možete ostati potpuno anonimni, sve dok Vi ne odlučite drugačije.
Nemojte otkrivati ​​Vaše lične podatke kao što su ime, adresa e-pošte, kućna adresa, telefonski brojevi, mesto rada ili bilo koje druge informacije za identifikaciju. Barem ne na početku, dok ne ustanovite da se toj osobi može verovati. Preporučljivo je to malo odgađati.

Postavite fotografiju
Kao što kažu “slika govori više od hiljadu reči” tako da je više nego korisno i poželjno priložiti koju fotografiju uz oglas. Naravno ukoliko ne remeti Vašu privatnost, anonimnost i sigurnost, ona je bitna za prvi utisak kod korisnika koji pretražuju na hiljade oglasa i može pomoći da se taj korisnik zadrži na Vašem oglasu i odluči da kontaktira upravo Vas.
Nije poželjno postavljati lične fotografije ukoliko očekujete potpunu diskreciju i anonimnost.
Ovo je ipak sajt za odrasle tako da nije dopušteno postavljati fotografije na kojoj su maloletne osobe i deca, oružje, narkotici, nage osobe ili fotografije polnih organa, kao ni eventualno uvredljive fotografije po druge ljude.

Krenite polagano, u početku samo razgovarajte
Lepota online sastanka je što naš sistem čuva Vašu privatnost, a Vi odlučujete da li želite nastaviti komunikaciju uživo. Vas niko ne prisiljava da upoznate nekoga uživo.
Pažljivo slušajte svog sagovornika. Telefonski razgovor može otkriti mnogo o komunikativnim veštinama i društvenom statusu sagovornika.
Ne dajte se požurivati. Ozbiljni ljudi će poštovati Vaš prostor i Vaše vreme. Čak i ako odlučite da se sastanete sa nekim, uvek imate pravo promeniti svoje mišljenje.
Prekinite komunikaciju sa bilo kime kome ne verujete, ko Vas prisiljava da mu date lične podatke ili pokuša na bilo koji način da Vas izmanipuliše.

Susret na sigurnom mestu
Sajt UpoznavanjeSrbija.com ne preuzima nikakvu odgovornost za bilo kakve događaje u realnom svetu, tako da razgovarajte koliko god mislite da je potrebno dok ne steknete poverenje u tu osobu i poželite da se vidite sa njom.
U slučaju da odlučite da se nađete sa tom osobom uživo, ostavite ime, adresu i telefonski broj te osobe svom prijatelju ili članu porodice i recite mu šta nameravate, kuda idete i kada ćete se vratiti. Ponesite mobilni telefon sa sobom.
Za prvi sastanak odaberite neko javno mesto (kao što je restoran ili kafić) u vreme kada ima dosta ljudi.
Nije loša ideja ni sastanak u četvoro tako da svako povede svog prijatelja ili prijateljicu na prvi sastanak. Svakako ćete se tako osećati sigurnije i opuštenije.