Uputstvo za postavljanje ličnog oglasa

Postavljanje licnog oglasaIako se čini da je postavljanje ličnog oglasa prilično lako i jednostavno, istina je malo drugačija. Treba voditi računa o nekim stvarima kako bi Vaš oglas privukao pažnju osobe koju tražite. A to je najbitnije, zar ne? Ovom prilikom ćemo Vam dati par saveta kako bismo vam pomogli u pisanju efektnog ličnog oglasa, bilo da se oglašavate putem dejting sajta UpoznavanjeSrbija.com ili nekih drugih sajtova za onlajn upoznavanje.

Budite iskreni
Ako previše ulepšate svoj lični oglas, na kraju ćete biti razotkriveni. Nemojte se praviti važni, napišite istinu o sebi, svojim hobijima, vašem izgledu i onome šta tražite od te osobe. Put do uspešnog odnosa je iskrenost. Ako ste u vezi, braku, pred raskidom, razvodom, poželjno je i to naglasiti u oglasu. Ako ste konzervativni, introvertni, tihi, previše moralni, nema smisla predstavljati se kao “otvorena” osoba. Ili ako ste dinamična osoba avanturističnog duha nemojte se predstavljati kao neka suzdržana i povučena osoba. Bitno je iskreno i pažljivo izabrati i napisati opisne prideve u oglasu koji će Vas najbolje opisati i predstaviti. Ako preterate u oglasu, ljudi koji vas kasnije budu upoznali mogu biti razočarani. Budite ponosni na to ko ste i budite iskreni o tome šta tražite. Iskrenost je najbolja politika.

Nemojte deliti previše detalja o sebi
Izbegavajte intimne detalje o sebi. Nemojte objavljivati broj svog telefona, e-mail adresu ili adresu stanovanja, gde radite i slično. Najprije upoznajte osobu preko telefona, a kada procenite da ste se dovoljno upoznali i stekli poverenje u tu osobu, razmislite o sastanku na nekom javnom mestu.

Budite kreativni
Navođenje očiglednih stvari je dosadno. Držite se dalje od konvulzivnog rečnika ili robotske liste informacija. Ovo nije Vaš CV. Dejting bi trebao biti zabavan, pa se zabavite sa ličnim oglasom. Budite kreativni i upotrebite razgovorni i pozivajući ton. Humor je takođe velik ledolomac i može smanjiti nervozu koju može pratiti početak dejtinga. Imajte na umu pravila gramatike i pravopisa, ali upotrebite i svoje reči i fraze. To će dati lični pečat, odnosno personalitet Vašem oglasu.

Pogledajte druge oglase
Sjajan način za dobijanje ideja za svoj oglas je da pogledate druge oglase i vidite šta vam se sviđa a šta ne kod tih oglasa.
Na koje oglase biste Vi odgovorili a na koje ne? Ima oglasa koji se sastoje od par reči iz kojih se ne može ništa konkretno saznati. Da li biste Vi odgovorili na takav oglas?
Budite slobodni i maštoviti. Napišite nešto o sebi i šta očekujete od osobe koju tražite.

Postavite svoje skorašnje fotografije
Oglasi koji sadrže fotografije imaju pet puta veći odzih od oglasa koji ih nemaju. Ako nameravate da uz oglas priložite svoje fotografije, upotrebite makar jednu snimljenu u poslednja dva ili tri meseca, ako je moguće.
Nemojte postavljati fotografije na kojoj se nalaze maloletne osobe, oružje, narkotici, nage osobe ili polni organi, kao ni eventualno uvredljive fotografije po druge ljude.

Nemojte se obeshrabriti.
Vrlo je verojatno da prva, druga, treća ili čak deseta osoba koju upoznate neće biti “TA”, ali sačuvajte veru. Svrha dejtinga je upoznati nove ljude, upoznati ih i videti da li imate zajedničke interese i vrednosti koje mogu pružiti temelj za prijateljski odnos. Pokušajte se zabaviti i biti otvoreni za susret sa ljudima. Ne možete pogrešiti s tim.