Prebacivanje ruke preko vaše pratilje je jedan tipičan korak pomoću kojeg možete da dođete do blagog zagrljaja ili još bolje do velikog i strasnog maženja. Bez obzira da li ste po prirodi grublji, treba se pridržavati nekih pravila kako tome pristupiti na što nežniji način. Pronaći način da prebacite vašu ruku preko ramena vaše pratilje zahteva određene veštine i spretnost. Verovatno će vam trebati period treninga kako bi vam ovaj potez izgledao spontan umesto da bude nespretan.

1. Budite sigurni da je nastupio momenat kada možete biti malo intimniji. Stavljanje vaše ruke oko vaše partnerke nije odmah gest vaše nasrtljivosti, već su to većinom signali da ste zainteresovani za romantiku, za dublju vezu. Pre nego što krenete da stavljate vašu ruku oko njenog ramena, budite potpuno sigurni da ste spremni da joj pošaljete ovakve signale! Ukoliko je to vaš prvi sastanak, to bi moglo da pomera stvari previše brzo, pogotovo ako ste sigurni da je želite upoznati mnogo bolje. Ukoliko ipak ne osećate da imate romantična osećanja prema vašoj pratilji, ali bi ipak želeli da sačuvate prijateljske odnose sa njom, izbegavajte u potpunosti vaše pokrete rukom, jer to može da joj pošalje pogrešne signale što ne bi bilo fer prema njoj.

2. Čekajte da se ona oseća opušteno. Da li primećujete znake da ona želi da se uhvatite za ruke ili da se oseća prijatno u vašem prisustvu? Ukoliko ne možete da protumačite odmah njen govor tela, mogli bi da obratite pažnju na njeno ponašanje u vezi sa tim da se ona ne protivi tome da joj se približite kako bi vam se ona ugnezdila. To vam može biti od pomoći prilikom prikupljanja hrabrosti za taj pokret

3. Birajte pravo vreme i mesto. Postoje pogrešni momenti i postoje pravi momenti da joj prebacite ruku preko ramena. Izaberite momenat intimnosti i budite strpljivi, pravi momenat će doći sam po sebi u pravo vreme. Idealno vreme za prebacivanje ruke preko ramena uključuje:

  • Kada film dospeva u romantičnu fazu, tužnu ili horor fazu u filmu. Ova klasična zona kada možete da je obgrlite uključuje svu potrebnu atmosferu; zamračenost, bliskost. Samo budite oprezni da ne pošaljete pogrešan signal (kao kada bi ste joj prebacili ruku tokom eksplicitne scene seksa) ili joj pokvarite uzbuđenje tokom akcione scene tako što bi ste joj skrenuli pažnju vašim obgrljavanjem sa veoma uzbudljive scene. Emocionalne scene ili strašne scene su najbolji momenti za vaš prvi korak.
  • Izađite u šetnju zajedno, ukoliko hodate i razgovarate zajedno a pritom ste bliski, to može da posluži kao idealan momenat da prebacite vašu ruku preko ramena vaše partnerke. Planirajte da to uradite tokom osećajnog i smislenog razgovora, izbegavajte momente kada su teme razgovora svakodnevne brige ili ukoliko je tema razgovora politika. Dobar momenat je kada izražavate osećanja poštovanja prema lepom danu ili o lepoti cveća pored kojeg prolazite tokom vaše šetnje.
  • Kada zajedno sedate tokom neke zabave. U zavisnosti gde vi sedite, čaša nekog pića ili tanjir sa nekom zakuskom može predstavljati idealan momenat da zagrlite vašu dragu. Naredna prilika može da bude tokom neke objave ili držanja zdravice. Nakon održanog govora prebacite vašu ruku preko leđa ili ramena vaše pratilje u znaku prijateljskog odobravanja.

4. Budite sigurni da ste dovoljno blizu kako ne bi ste morali da se ispružite. Grljenje ne bi trebalo da bude uvek rvački zahvat, odnosno davljenje tj. ljuljanje ukoliko ste malo više popili! Potrudite se da ste u komfornom stanju i dovoljno blizu vašem partneru. Izbegavajte bilo kakvo grljenje ukoliko rizikujete da ćete biti van balansa da ne bi ispalo kako je koristite kao oslonac! Najbolja pozicija je da budete jedno pored drugog, toliko da vam se ramena dodiruju.

5. Ukoliko ste stidljivi ili možda lukavi, kombinujte ovaj pokret sa nekim drugim pokretom, kako bi to sve izgledalo uklopljeno. Na primer, ponudite svoju jaknu ukoliko joj je hladno i jednostavno ostavite svoju ruku na njenom ramenu nakon što ste je ogrnuli jaknom. Možete da razgovarate i pomerate se u isto vreme, kao na primer „Da li znaš da si mi veoma simpatična“, dok joj ostavljate svoju ruku iza leđa ili preko ramena. Idite zajedno u razgledanje izloga, dok vaša pratilja zuri u nešto izbliza približite joj se i pokažite joj neki predmet unutar izloga, dok u isto vreme stavljate svoju ruku iza njenih leđa.

6. Učinite da to izgleda zabavno. Probajte ovo da uradite na ovakav način: Postavite joj pitanje „Da si ti na primer gusar, trebala bi da imaš papagaja na ovom ramenu (pokazujući joj rame najbliže vama), ili ovo rame (pokazujući joj na rame koje je dalje od vas)?“ Kada vaša ruka dosegne njeno rame koje je dalje od vas, opušteno ostavite svoju ruku tamo.

7. Budite hrabri ali nemojte biti nasrtljivi. Ukoliko ste sigurni da je nastupilo pravo vreme i mesto, onda sledite vaš instinkt i budite uvereni da je vaša pratilja spremna za ruku preko ramena. Međutim, ukoliko se ona povuče, zamolivši vas da sklonite vašu ruku ili jednostavno izgleda preplašeno, onda je verovatno bilo prerano za taj korak ili se to jednostavno neće dogoditi nikad. Budite učtivi i sklonite vašu ruku sa kratkim izvinjenjem i jednostavno joj predložite da nastavite da radite nešto drugo. Zaključak ovakvog odgovora trebao bi da vam ukaže na budućnost vaše veze ukoliko dođe do ovakvog odbijanja.