Kako smuvati devojku Znaš osećaj. U baru ili klubu si, ili samo šetaš niz ulicu, kad ugledaš neverovatnu devojku. Izuzetno je lepa, ili postoji nešto u njenom osmehu što te tera da je upoznaš. Ali kad joj priđeš, unervoziš se. Zaboraviš šta si hteo da kažeš, počneš da mrmljaš, ili u ekstremnim slušajevima, možeš čak zaboraviti sopstveno ime. Ako želiš da znaš kako da smuvaš devojku bez nervoze ili srama, prvo počni sa korakom broj 1.

 

Pravilan pristup

1 Znaj kad da priđeš. Prvi korak u prilaženju je da nađeš pravu devojku. Treba da nađeš neku koja izgleda spremno da priča sa nekim novim, bilo da je to jer joj je dosadno sa trenutnim društvom, ili samo zato što je izašla i traži zabavu. Iako ne možeš uvek da pogodiš da li devojka želi novo društvo, što je otvorenija, veća je verovatnoća da uspeš. Evo nekih znaka da treba da joj priđeš:

 • Očigledno te merka. Ako te je pogledala više nego jednom, i čak ti se nasmejala kad su vam se sreli pogledi, onda te merka. Ako te svi njeni prijatelji gledaju i smeškaju se, onda te ona- ili neka od njenih prijateljica merka. Priđi već jednom.
 • Ako izgleda da joj društvo dosađuje ili smeta. Možda zeva kad priča sa prijateljicom, ili prevrće očima na grupu glasnim momaka sa kojima se pojavila. Hajde, viteže u sjajnom oklopu- sad je tvoja šansa da joj priđeš i spasiš je od takvog društva. Ako pravilno proceniš situaciju, ceniće to.
 • Nemoj prilaziti ako je na sastanku, osim ukoliko očigledno ne ide dobro. Ako se svađa sa svojim muškarcem, drži se podalje. Ali ako izgleda kao da je na prvom sastanku i čini ti se da joj je jako dosadno ili momak sa kojim je provodi više vremena na telefonu, možeš joj prići kad momak ode ako se osećaš spremno (hrabro).
 • Ne prilazi ako se baš raspričala sa drugaricom. Ako je u velikoj grupi drugarica, to je jedna stvar, ali ako je sa jednom, i pričaju brzo i živo i nisu pogledale okolinu preko sat vremena, verovatno se nisu dugo videle i nadoknađuju to.

2 Priđi joj sa samopouzdanjem. Jednom kad si našao „metu“, treba da joj pokažeš da si samouveren u to ko si, šta voliš da radiš, i da bi voleo bolje da je upoznaš, ali tvoj život se neće završiti ako te odbije. Zapamti da većina žena zna da li žele da idu sa tobom kući u prvih 15 minuta razgovora, pa učini vrednim to vreme. Evo kako da to postigneš:

 • Kontakt očima. Prvo napravi kontakt očima sa njom od preko puta. Onda, vodi računa da je gledaš u oči dok prilaziš. Ne moraš da budeš jeziv, ali treba da pokažeš da se osećaš dobro u situaciji da je pogledaš u oči umesto da gledaš u pod ili u svoja stopala.
 • Smej se. Smejanje će pokazati da si kul i da nisi nervozan. Zapamti: ako si zadovoljan onim što jesi, čak iako te odbije, otići ćeš podignute glave.
 • Nemoj se držati nemarno i ne prekrštaj ruke preko grudi. Neka tvoje telo bude otvoreno- svašta može da se desi.
 • Pokloni joj svu svoju pažnju. Bez da joj se previše unosiš, okreni telo ka njoj, i izbegavaj bilo kakva odvraćanja pažnje, npr. gledanje u telefon svakih 5 sekundi- ili uopšte.
 • Deo samouverenog izgleda je dobro oblačenje. Ne moraš da nosiš nešto skupo, samo obuci nešto što ti dobro stoji.

3 Imaj pravi uvod. Jednom kad si joj prišao, vodi računa da govoriš i radiš prave stvari koje privlače njenu pažnju. Ako počneš pogrešno, teško ćeš to ispraviti, zato treba da napraviš dobar utisak čim uspeš. Evo kako da to postigneš:

 • Opusti se. Ako nisi opušten kad joj priđeš, provaliće te odmah i odbiće te. Podseti se da najgora stvar koja može da ti se desi je da te odbije.
 • Nemoj koristiti otrcane fraze. Osim ako misliš da ima vrlo blesav smisao za humor, izbegavaj bilo kakve uobičajene fraze poput „Mora da si jako umorna, jer si trčala kroz moje snove celu noć“. Devojke neće ceniti nedostatak originalnosti.
 • Neka bude jasno da joj se nabacuješ. Iako ćeš morati da šarmiraš njene prijatelje jer će joj njihovo odobravanje biti važno, treba da bude jasno da želiš njenu pažnju, a ne da si tip momka koji prilazi grupi žena nadajući se da će makar jedna želeti da bude sa njim (čak i da je to slučaj).
 • Budi direktan. Samo reci „Da li ti smeta da se pridružim?“ Ili ako izgleda da joj je dosadno sa društvom a osećaš se hrabrim, samo reci „Da li bi volela da mi se pridružiš? Voleo bih da te počastim pićem.“
 • Predstavi se. Reci joj svoje ime, a ako želiš da budeš sladak i formalan, možeš čak i da se rukuješ sa njom.

 

Zainteresuj je

1 Učini da se oseća kao najbolja žena na svetu. Priznajmo. Ljudi žele da se osećaju posebnim. Nemoj da joj podvaljuješ otrcane fraze o tome kako je zgodna. Umesto toga, stavi joj do znanja da misliš da je posebna i uradi to na autentičan način. Evo kako to da postigneš:

 • Postavljaj joj pitanja u vezi sa njom. Nemoj zadirati u intimu suviše. Samo joj postavi par pitanja o njoj, kao što su: šta voli da radi, da li joj se sviđa njen komšiluk, ili koji joj je omiljeni sport ili tv šou. Ne želiš da ti se desi da pomisli kad odeš: „Vau, ne zna nijednu stvar o meni. Očigledno je želeo da priča sa mnom samo zato što misli da sam zgodna.“
 • Pitaj je za njeno mišljenje. Pokaži da je njeno mišljenje bitno. Samo joj postavi neka laka pitanja šta misli o koktelima u baru u kome ste, ili čak da li joj se sviđaju tvoje nove cipele.
 • Ne plaši se da joj udeliš kompliment čak i ako misliš da je sve to već čula. Ako je lepa, interesantna, ili ima sjajan smisao za humor, reci joj. Ako si neusiljen i iskren u tome, nećeš preterati.

2 Fasciniraj je. Ključ u tome kako smuvati devojku nije samo da je navedeš da uživa u priči sa tobom, nego i da pomisli „Hej, ovo je strava- želim više ovoga.“ Ne treba samo da misli da si zabavan momak za pričanje u baru, nego i da bi volela da te bolje upozna. Evo kako to da postigneš:

 • Pokaži joj šta te čini posebnim. Bez hvalisanja, reci joj bar dve-tri stvari koje će je navesti da želi da te upozna bolje. Da li si učio japanski ili proveo godinu dana na putu na motoru u Riju? Super. Samo ništa ne izmišljaj.
 • Nađi stvari koje vas povezuju. Nađi nešto zajedničko, bilo da je to ljubav prema košarci ili meksičkoj hrani, nešto o čemu možete da pričate. Nemoj da pomisli „Sviđa mi se da pričam sa ovim momkom, ali ne mislim da će nas to odvesti negde jer nemamo ništa zajedničko.“
 • Reci joj nešto interesantno. Pokaži joj da si momak koji čita novosti i zna šta se dešava u svetu. Bez da budeš dosadan, ispričaj joj neku nasumičnu stvar koja je nedavno privukla tvoju pažnju.

3 Budi svoj. To znači da joj pokažeš ko si zapravo umesto da predstavljaš lepu sliku sebe, ali takođe da „sačuvaš“ posebne delove svoje ličnosti dok te ne upozna bolje, jer je to može odbiti. Evo kako to da postigneš:

 • Ne pudi pozer. Ne ponašaj se kao da si glavna faca koji ima mnogo devojaka. Samo budi kul momak koji želi bolje da je upozna. Ne pričaj o ostalim devojkama u tvom životu, jer će pomisliti „zašto onda priča sa mnom?“
 • Pokaži joj ko si. Reci joj nešto o svojim interesovanjima, šta radiš vikendima, ili spomeni onaj strava put na koji si išao sa svojim drugarima. Devojka treba da ima osećaj ko si osim momka koji joj se udvara.
 • Zapamti da nisi sa drugarima. Iako može bolje da te upozna kasnije, sačekaj sa smelijim šalama ili pričama koje mogu da te prikažu u gorem svetlu.

4 Šarmiraj je svojim smislom za humor. Devojke vole momke koji mogu da ih nasmeju, posebno ako to uspeju bez previše truda. Treba da joj pokažeš da si duhovit. Nemoj da pomisli da se previše trudiš da je zasmeješ jer će te žaliti. Evo kako to da postigneš:

 • Uzvraćaj šale. Ako kaže nešto smešno, nemoj samo reći „To je tako smešno“ i smejati se bez dogovora. Umesto toga, ispali nešto jednako smešno da pokažeš da ideš u korak sa njom.
 • Nežno je zadirkuj. Žene vole zadirkivanje ako to radiš na pravi način. Zadirkuj je za nešto što kaže ili za njen jedinstveni smeh. Ovo će razviti vašu vezu na razigran način.
 • Šali se na svoj račun. Ne degradiraj se, ali pokaži da ne shvataš sebe suviše ozbiljno i da si sposoban da se smeješ sebi.

 

Elegantna završnica

1 Znaj kada nisi dobrodošao. Deo elegantne završnice je svest kada nisi poželjan. To može biti iz raznih razloga. Možda joj se jednostavno ne sviđaš. To je ok. Možda ima momka i ne želi da gubiš vreme. Možda samo želi da provodi vreme sa drugaricama. Koji god da je razlog, jednom kad shvatiš da je vreme da ideš, idi.

 • Ako konverzacija usporava i devojka proverava svoj telefon ili konstantno gleda okolo, vreme je da ideš.
 • Ako njeni prijatelji prevrću očima na tebe ili te ignorišu, vreme je da ideš.
 • Jednom kad shvatiš da je vreme da ideš, nemoj dalje da se sramotiš govoreći „Pa, izgleda da nisi zainteresovana“ ili „Žao mi je što sam te gnjavio“. Samo reci „Hej, bilo je super pričati sa tobom. Vidimo se kasnije.“
 • Idi sa osmehom na licu, čak i ako si razočaran.
 • Ali ako se mnogo smeje, održava kontakt očima, igra se sa kosom, i uopšteno izgleda kao da provodi super vreme pričajući sa tobom i želi više, vreme je da „nastupiš“.

2 Ako ide dobro, pređi na sledeći nivo. Ako ste se stvarno „poklopili“ tokom konverzacije , i očigledno joj se sviđaš, onda je vreme da ubrzaš stvari i vidiš gde će to odvesti. Pokušavaš da smuvaš devojku, zar ne? Pa šta onda čekaš?

 • Ako ste u baru ili klubu i stvari se zagrevaju, možeš joj reći „Kako bi bilo da odemo na neko privatnije mesto da pričamo?“ ili „Šta kažeš da odemo odavde?“
 • Ako vidiš da devojka želi da se druži sa tobom ali ne želiš da je odbiješ odmah je pozivajući nasamo, pitaj je da li ona i njeni prijatelji žele da odete u neki tiši bar u blizini, ili je pozovi na after parti sa tvojim prijateljima. Zapamti, tek te je upoznala, i čak i da joj se sviđaš, možda ne želi ništa više prve noći.

Ako nisi spreman da je pitaš da ide kući sa tobom, nabavi njen broj. Ne budi nervozan. Samo neka bude jasno da je zoveš na sastanak. Reci „Hej, ovo je bila sjajna konverzacija, i voleo bih da pričamo još uz večeru i piće. Mogu li dobiti tvoj broj da se dogovorimo?“