Koja je normalna veličina penisaVećina muškaraca se u nekom momentu života zapitala koja je normalna veličina penisa. To je sasvim prirodno. Opsesija veličinom penisa je već druga stvar i to može biti nezdravo, čak i opasno. Velika većina muškaraca imaju penis koji spada u opseg prosečne veličine, što im omogućava da imaju seksualan odnos i razmnože se. To je sve što je bitno, zar ne?

Da li je veličina penisa bitna?

Veličina penisa je bitna mnogo manje nego što većina muškaraca misli. Dokle god je penis dovoljno dug da imate seksualne odnose, sama veličina nije toliko bitna. Možete da vodite ljubav i budete otac deteta.

Ipak, veličina penisa je bitna većini muškaraca i dokazano je da utiče na samopouzdanje i generalno zdravlje.

Studija koja je istraživala vezu između veličine penisa, utiska o sebi i mentalnog zdravlja, pronašla je da muškarci koji imaju penis veći od prosečnog imaju veće samopouzdanje, bolje uopšteno zdravlje i više su zadovoljni svojim telom nego oni koji imaju prosečan ili ispod proseka.

Svaka žena vam može potvrditi da u seksu nije sve do veličine penisa. Da, neke žene mogu preferirati duže ili šire penise, baš kao što neki muškarci preferiraju veće ili manje grudi. Međutim, većina žena voli i uživa u seksu sa muškarcem koji ih je privukao kao osoba.

Ovo može iznenaditi mlade muškarce, ali većina žena ima veoma malo interesovanja za veličinu njihovog penisa i to je dokazano u brojnim studijama tokom vremena.

Vagina ima neverovatnu sposobnost da se prilagodi skoro bilo kojoj dužini penisa. Tako da nije bitno koliko je penis kratak ili dug, vagina će mu se prilagoditi.

Prosečna vagina je oko 7-10 cm duga ali se širi kad je žena seksualno uzbuđena i kad se sa nečim susreće postepeno, što joj omogućuje da se prilagodi većini penisa.

Važna opaska za sve žene- nikad ne ismevajte veličinu penisa. Većina muškaraca je veoma osetljiva po pitanju ovoga i možete izazvati štetu njegovom psihičkom zdravlju nekim nepažljivim izjavama, čak iako vama to zvuči nevino.

Sve je u oku posmatrača

Ne vidite svoj penis na isti način na koji ga drugi ljudi vide. Ono što većina muškaraca ne shvata je da im je penis duži nego kako ga oni vide. Vaš pogled na penis je iz samo jednog ugla, čineći ga manjim nego što zaista jeste. Vi vidite penise drugih muškaraca iz drugog ugla, pa je poređenje u njihovu korist.

Prosečna veličina penisa

Prosečna veličina penisa je verovatno manja nego što mislite. Prosečna veličina varira između različitih studija ali se za normalnu veličinu penisa veruje da je kraći nego što se prethodno mislilo.

Studije koje se oslanjaju na samo-merenja objavile su veću dužinu prosečnog penisa nego što su naučne mere.

Prosečna dužina opuštenog penisa

Veličina opuštenog penisa ne pokazuje normalnu veličinu penisa kad je u erekciji. Istraživači su merili hiljade penisa i njihove analize su pokazale da kraći opušteni penisi narastu obično još dvaput više nego duži opušteni penisi.

Takođe ne postoji dokazana veza između visine muškarca/veličine nekih delova tela i veličine penisa, npr. veći muškarci nemaju obavezno veće penise nego manji muškarci.

Temperatura utiče na veličinu opuštenog penisa, ali na normalnoj temperaturi veličina prosečnog opuštenog penisa je između 8-10 cm.

Duži ili kraći opušteni penis isto može da spada u opseg normalne veličine penisa. Jedna studija je zaključila da samo muškarci sa opuštenim penisom dužine manje od 4 cm treba da budu uzeti u obzir kao kandidati za hirurško povećanje penisa.

Prosečna dužina penisa u erekciji

Kinsli institut procenjuje da je prosečna dužina penisa u erekciji 12,5-16,5 cm. Ovo je bazirano na original Kinsli podacima iz 1948.

Kasnije studije su pokazale da je prosečna dužina penisa manja. Na primer, studija iz Magazina za urologiju (1996) pokazala je da je prosečan penis u erekciji 13 cm (bazirano na 80 normalnih muškaraca).

Objava „Veličina penisa i sindrom malog penisa“ bazirana je na 12 studija koje su zajedno izmerile 11531 penis. Razne metode merenja su uključene u studije. Prema ovim studijama, prosečna dužina penisa u erekciji je 14-16 cm.

Penis može biti abnormalno kratak ili dug, npr. kad je seksualni odnos nemoguć.

Mikro penis je klasifikovan kao penis u erekciji koji je manji od 7 cm. Mikro penis je obično prouzrokovan neadekvatnom količinom testosterona u kasnijem razvoju muškog fetusa. Mikro penis je redak, veruje se da ga ima samo 6 od 1000 muškaraca širom sveta, ili 0.6% svih muškaraca.

Prosečan obim penisa

Prema gore pomenutoj objavi, prosečan obim opuštenog penisa je 9-10 cm. Prosečan obim penisa u erekciji je 12-13 cm.

Možete li nešto da uradite sa veličinom svog penisa?

Nije pitanje samo da li možete nešto da uradite sa veličinom penisa, već i da li bi trebali nešto da uradite.

Postoje neki načini da se poveća veličina penisa. Neki su efektivniji a neki su bezbedniji. Neki su beskorisni a neki su i beskorisni i opasni.

Hirurško povećanje penisa bi trebalo da se uzme u obzir samo u najekstremnijim slučajevima, zbog visokog rizika koji je uključen. Operacija penisa je invazivna procedura i može izazvati erektilnu disfunkciju i impotenciju.

Postoje brojne neinvazivne opcije povećanja penisa, kao upotreba naprave za povećanje penisa.

Ali zapamtite, vaš penis je duži nego što mislite pa se pobrinite da ga pravilno merite pre nego što upotrebite neku metodu za povećanje penisa.

Takođe, imajte na umu da veličina vašeg penisa ima malo veze sa onim koliko ste dobar ljubavnik. Postoje druge stvari koje su jednako ili čak više važne. Naučite kako da postanete bolji ljubavnik i onda će vaš penis verovatno biti savršene veličine za „posao“.

Ako ste ipak ozbiljno nesrećni normalnom veličinom svog penisa i želite da uradite nešto povodom toga, treba da uradite svoj domaći kako valja pre nego što počnete sa bilo kakvom terapijom povećanja penisa.

Ako to ne uradite, rezultat može biti izgubljeno vreme i novac a u najgorem slučaju i povreda penisa (što može dovesti do težih bolesti.)