Muvanje preko SMS porukaDanas, kada smo svi vezani za svoj mobilni telefon 24 časa dnevno neke stvari kao sto su upoznavanje i muvanje su se preselile na drustvene mreze i aplikacije. Viber, what’s up, facebook, tinder i forumi su mesta gde se možeš upoznati sa nekim. Čak i kada se sa nekim upoznaš u izlasku, često bude previše bučno da bi razgovarali i komunikacija se ubrzo nastavlja preko telefona.

Muvanje na chatu ili preko SMS poruka definitivno ima svoje prednosti. Ako si „tremaroš“ i nisi sto posto opušten u direktnom razgovoru sa devojkama onda je chat definitivno pravi način muvanja za tebe. Pored toga što ima prednosti muvanje preko chata ima i mane.

Jedno od osnovnih pravila muvanje preko SMS-a je da moraš biti svestan svoje pismenosti. Generalno devojke više vode računa o pravopisu i bez greške primećuju kada je neko elementarno nepismen.

sumljam da ce hteti da se vidi satobom ako pises ne pravilno, ali eto neznam nisam pametna.

Sigurno će se u brzini omaći neko pogrešno slovo u kucanju, ali osnovne stvari se moraju poštovati . Veliko slovo, tačka, zarez na pravom mestu, i definitivno bez pisanja sa uključenim caps lock-om jer to u virtuelno svetu znači da vičes. Nemoj žuriti, pitaj google ako u nešto nisi siguran, bolje da pošalješ poruku minut dva kasnije nego da ti se devojka smeje .

Nemoj biti dosadan! Nemoj slati poruku za porukom. Isto tako nemoj da pošalješ samo ćao, smajlija i tu staneš. Najbolje bi bilo da za početak ćaskaš, postaviš neko neobavezno pitanje tipa „šta radiš“ kako bi pokrenuo razgovor. Smajlići su poželjni, ali nemoj ni da je zatrpavaš virtuelnim srcima, ružama i buketima jer to provereno ima suprotan efekat. Ako ne dobijes samo čuveno „seen“, mada realno je da je tog momenta u gužvi i da će odgovoriti posle, nego odgovara na tvoja pitanja sa više od „da“ i „ne“, znači da je i ona zainteresovana za dopisivanje.

Budi zanimljiv, drži se tema u koje se razumeš, ne pravi se pametniji nego što jesi i ne obećavaj više nego što možeš da ispuniš. Imaju na umu da svaka tvoja reč ostaje zapisana, ekran uslikan i verovatno prosleđen drugaricama na razmatranje. Muškarci često misle da će odmah dobro proći sa komplimentima pa pišu stvari kao što su : „lepotice“, „ljubavi“, „mačko“ i slično. Ovako ćeš delovati samo kao ženskaroš.

Javljaj se uvek u isto vreme i pošalji joj neki vic, smešnu fotku ili link ka nekoj pesmi. Posle dva – tri dana će se navići na tvoje poruke i skontaće da joj nedostaješ, ako se ne javiš u uobičajeno vreme.

Posle par dana sms dopisivanja pitaj je kad je slobodna i pozovi je na kafu! Prethodno prati šta ti je rekla gde voli da izlazi i šta voli da radi, pa predloži nešto od toga. Oduševiće se što obraćaš pažnju.