Saveti za vrelu predigruČini vam se da vam se predigra stalno ponavlja? Po pitanju raspoloženosti za seks, predigra je najvažniji aspekt. Uvek postoji nešto za tebe i tvog/tvoju partnera/ku da biste uživali. “Naoružali” smo se top ekspertima i sastavili 9 najboljih saveta za predigru koji garantuju da će izludeti vas i vašeg/vašu partnera/ku. Evo šta treba da znate…

Seks treba da je zabavan, razigran i sve osim dosadan, pa zašto da ne uložite neko vreme i trud u tehnike predigre? Verujte nam, ima mnogo toga!

Autorka “Seks Akademije”, dr Pam Spur kaže “Za nezadrživo zadovoljstvo najbolja predigra zaista izluđuje vašeg/vašu partnera/ku povećavajući njegovo/njeno zadovoljstvo što znači da mogu lakše doći do vrhunca.”

Da vam pomognemo da vam seks ponovo postane uzbudljiv podelićemo sa vama savete za neverovatnu predigru.

  1. Igranje bradavicama

Dr Pam savetuje mali trik koji vaš muškarac može da koristi da vas izludi.

“Kad ste započeli predigru, ljubljenje i maženje, trebalo bi da se spusti niz vaše telo i iskoristi ovu tehniku” objašnjava ona.

“Treba da opusti usne i pravi krugove jezikom oko vrha vaših bradavica. Onda naizmenično treba da ubaci nežno bockanje vrhom jezika.”

  1. Trljanje

Osnivačica Cliterati.co.uk, Emili Daberli kaže da je tajna u trljanju da bi se uzbudili.

“Umesto čiste penetracije i stimulacije klitorisa, probajte da se trljate o butine vašeg muškarca” savetuje ona. “Na taj način možete stimulisati vašu pubičnu regiju i više klitorisa nego obično- radi jednako dobro sa odećom ili bez nje.”

Savet za vašeg muškarca je da obrati više pažnje na vaše grudi. Vlasnica online seks radnje “Jo Divine”, Samanta Evans kaže “Većina muškaraca voli grudi ali im ne pridaje mnogo značaja tokom predigre, žureći na očiglednije delove tela. Navedite muškarca da im posveti više vremena, bogato mažući uljem vaše divne grudi i da se koncentriše na vaše bradavice igrajući se prstima i ustima”. Oboje ćete uživati u tome!

  1. Pokreti kao u filmske zvezde

“Ako stvarno želite da uzbudite vašeg muškarca, probajte da podmazanom rukom grabite i onda puštate njegov penis, bolje nego da samo klizite gore dole- ovo će vam olakšati da radite to duže.

Postavite palac na frenulum (tačku gde se kožica spaja sa glavićem) pošto je to najosetljiviji deo. Izluđujte ga i stanite baš pred vrhunac a onda počnite ponovo za eksplozivan završetak.” To pali svaki put.

  1. Samo za njegove uši

Kad pričamo o stimulisanju vašeg muškarca, ponekad i vi možete zaboraviti da nije sve u očiglednim zonama. Dr Pam predlaže da usmerite pažnju na drugo mesto…

“Vrlo zapostavljene erogene zone za njega su iza ušiju i ušne školjke. Stvorite nove osećaje kod njega trljajući ovu zonu prstima dok se ljubite.

Još bolje, ako imate duge nokte, nežno grebuckajte i golicajte zonu iza ušiju. Onda pređite jezikom preko njegove ušne školjke, i ako želite, počnite da šapućete početak vrele fantazije u njegovo uvo”. Verujte nam, biće raspoložen za sve kad to čuje.

  1. Eksperminetišite sa novim osećajima

Tajna vatrene predigre je igranje sa vrućim i hladnim osećajima.

Ekspert za seks i veze i kolumnista za GQ, Kristina Velor kaže “Hladan jezik na vrhu njegovog penisa ili vrela usta koja ga obavijaju će učiniti oralni seks još boljim nego inače.”

Samanta predlaže takođe dodavanje hrane u tu mešavinu. “Razmažite čokoladni kolač na lice vašeg partnera ili krem na njegov nos. Uživajte ližući krem ili med sa njegovog penisa, baš kao lizalicu! Stavite trunku džema ili čokolade na njegove bradavice i slušajte ga kako cvili od zadovoljstva dok to nežno sisate.” Nikad više nećete razmišljati o hrani na isti način.

  1. Oralni seks za njega

Ekspert za seks i veze Rejčel Mekoj odajte tajnu za odličan oralni seks.

“Ključ svega je zadirkivanje! Nemojte odmah preći na konkretno. Spustite se na kolena izgledajući provokativno u njegovim očima, razdvojte njegove noge i polako ližite unutrašnjost butina dugačim nežnim potezima.

Dunite na zonu koju ste lizali da stvorite drugačiji osećaj i onda ga nežno i vrelo ljubite sve bliže i bliže njegovim najoseljivijim delovima. Koristite ruke da pređete preko njegovih grudi, stomaka i butina koristeći čvrst stisak. Kontrast čvrstog i laganog pritiska će ga izludeti dok čeka da ga uzmete u usta.”

  1. Uzajamna masturbacija

Možda nije za svakoga, ali Rejčel tvrdi da uzajamna masturbacija može neverovatno da uzbudi.

“Ako ste nervozni, počnite sa nabacivanjem raspoloženja muzikom, svećama i oblačenjem u nešto izazovno da podigne vaše samopouzadnje.

Pobrinite se da vam je ugodno i počnite da se dodirujete i mazite preko celog tela. Posmatrajte vaše ruke kako klize preko vašeg tela i onda dignite pogled da mu se drsko osmehnete.“

Kad bude dovoljno iščekivanja, pogledajte ga pravo u oči kad počnete da se zadovoljavate. Pobrinite se da mu pokažete šta radite da uživate pre nego što dostignete vrhunac. To što radite pokazuje vaše samopouzdanje što je neverovatno seksi za njega.

Da budete još raspoloženiji, masirajte se nekim vibratorom što će vas dovesti od ’topla i seksi’ do ’vrela i spremna’. On to nikad neće zaboraviti…

  1. Zagolicajte osećaje

Povez na očima može biti odličan način da podigne vašu predigru na sledeći nivo.

Rejčel kaže „Stavljajte povez jedno drugom i svaki put mazite po jedan deo tela sa što više različitih pomagala. Probajte sa ledom, perjem, svilom, bičem i eksperimentišite sa različitim tehnikama i osećajima.“

Koristite igračke od stakla ili metala, ili uživajte u drugim seksulanim pomagalima kao što su vibrator ili silikonski dildo. Samanta kaže „Pomagala mogu biti zagrejana u toploj vodi da izazovu topao osećaj ili rashlađena u frižideru da izazovu osećaj koji oduzima dah pogovoto u regiji klitorisa a kad se koriste na bradavicama- baš kao kocke leda!“

Nadraživanje svih vaših osećaja će učiniti da svaki dodir bude dodatno intenzivan.

  1. Stvorite sopstvenu seks predstavu

Samanta kaže „Muškarci su vizuelni tipovi i uzbude se samo gledajući, pa napravite vaš seksi šou i pokažite mu šta vas pali. Recite mu da može samo da gleda, bez dodirivanja i korišćenja vaše omiljene seks igračke.“ Sigurno ćete ga izludeti.

Ako vam je to ugodno, dodajte vezivanje u svoju „predstavu“. Rejčel kaže „Postavite svog muškarca na stolicu na sredinu sobe i vežite mu ruke iza leđa. Nabavite neke seksi cipele na štiklu i izazovnu odeću i provokativno hodajte oko stolice klizeći rukama preko njegovog tela dok prolazite.

Kad ste spremni sedite mu u krilo okrenuti licem sa nogama oko njegovog struka. Dominantno mu pomerajte glavu dok ližete i nežno grizete njegov vrat i uši. Onda ga obgrlite rukama oko ramena i vritite se preko njegove izbočine bez da pustite da uđe u vas, sa vašim grudima na njegovim dok ne počne da preklinje da ga odvežete.“