teme za razgovor na prvom sastankuDogovorili ste se da se nađete na piću sa osobom koja vam se sviđa i naravno uhvatila vas je nervoza. Opustite se, niste jedini! Ne postoji muškarac ili  žena koji nema tremu od prvog sastanka. Ukoliko niste rođeni Apolon sa šarmom Kazanove bilo bi dobro da imate par spremljenih tema za razgovor u rukavu jer poslednje što želite je da sedite u neprijatnoj tišini. Evo nekoliko koje vam mi predlažemo.

Osnovno pravilo – držite se neutralnih tema i bez padanja u žustru raspravu, tako da pitanja o politici, veri i novcu ostavite za neko naredno viđanje. Takođe, ne postavljajte pitanja na koje bi i sami ne bi voleli da odgovorite.

Najveći uspeh je ako vaša partnerka sa sastanka ode raspoložena i sa osmehom na usnama. Za početak pohvalite njenu odevnu kombijaciju i udelite neki kompliment. To će je u startu oraspoložiti jer je ona sigurno satima smišljala šta će da obuče.

Ukoliko imate zajedničkih prijatelja popričajte o tome kako ste se upoznali sa njima i isprčajte neki zajednički doživljaj. Prepričajte neki blam iz izlaska ili iz škole i dopustite da vidi da niste sujetni i da umete da se našalite na svoj račun.

Priča o omiljenim serijama i filmovima je takođe tema o kojoj može da se razgovara satima. Spomenite filmove koji su najavljeni da igraju u bioskopu i iskoristite priliku da dogovorite sledeće viđenje u bioskopskoj sali.

Pored kinematografije tu je naravno i nezaobilazna tema – muzika, a ko nema bar jedan doživljaj iz kafane ili priču o svojoj omiljenoj pesmi koju stalno poručuje.

Pitajte vašeg partera kako bi proveo odmor iz snova i koja je destinacija ostavila najjači utisak na njega ili nju i da li je više za skijanje na planini ili sunčanje na plaži?

Dotaknite se vašeg dnevnog posla i toga kako ste baš to izabrali kao karijeru ili je do toga došlo spletom okolnosti. Izbegavajte u širokom luku prepričavanje kancelarijskih tračeva. Umesto toga, podsetite se kako ste kao mali želeli da budete vatrogasac ili astronaut.

Pričajte o vašoj omiljenoj hrani, pohvalite se jelom koje umete da skuvate. Pitajte koje je najegzotičnije jelo koje je partner probao ili predložite da se sledeći put umesto na piću nađete za večerom u vašem omiljenom restoranu.

Da sumiramo, opustite se koliko god možete, ne preterujte sa alkoholom, trudite se da budete prirodni i zabavni. Ne insistirajte na drugom viđenju po svaku cenu. Neke sastanke je najbolje shvatiti ne kao propale nego kao odlična prilika da se razbije trema za ubuduće.

I za kraj ne zaboravite da se tri najveća zavodnika na svetu zovi harizma, intelekt i stav!